Dataverkeer / traffic
Naast stroom DE levensader van internet
Informatie aanvragen


Dataverkeer / traffic

Geen hosting zonder dataverkeer (ook wel traffic). Naast stroom is traffic de belangrijkste levensader van de internet industrie. Iets om serieus te nemen dus als managed hosting provider. Vellance heeft al haar dataverkeer afhandeling daarom volledig in eigen beheer. Wij doen onze eigen routering op onze eigen routers, onze eigen IP-adressen (zowel IPv4 als IPv6) en we werken met een 40 Gigabit netwerk capaciteit, geconnecteerd aan meervoudige carriers (toeleveranciers) voor de redundantie.

 

Voor de beeldvorming: in 2010 hebben wij de eer gehad de Stanislav campagne te mogen hosten. Deze camapgne is tot op de dag van vandaag veruit de meest succesvolle viral campagne aller tijden in Nederland. In 5 dagen tijd hebben 6 miljoen Nederlanders dit filmpje gezien. De piek capaciteit die daarvoor nodig was, was 1,5 Gigabit.

 

Bandbreedte garantie

Maar, waar is die 40 Gigabit bandbreedte dan goed voor? Dit omdat wij ook extremere pieken moeten kunnen opvangen. Het beleid van Vellance is dat als het structurele doorlopende verkeer meer is dan 50% van de totale netwerk capaciteit, wij ervoor zorgdragen dat de totale netwerkcapaciteit uitgebreid wordt. Zodoende kunnen we  u optimale bandbreedte garanties bieden.

 

Verder, alle servers / virtual servers / cabinets worden afgemonteerd aan 2 x 1 Gigabit verbinding. Dit kan hoger voor specifieke campagnes / platformen (op aanvraag). Wij leveren ons dataverkeer standaard in GB's, ook wel "absoluut verbruik" genoemd. Maar, als bandbreedte gewenst is (Mbits) is dat ook geen enkel probleem. Wat het verschil is?

 

Gigabyte versus Mbit

Het verschil laat zich het makkelijkst uitleggen door een metafoor. Gigabyte is een auto, Mbit is een rijstrook op de snelweg. En, de snelweg is flexibel. Nu kan 1 rijstrook kan flink wat auto's vervoeren. Maar, als de auto's in getalen toenemen komen er als vanzelf extra rijstroken bij om de doorstroom van auto's in deze piek aan te kunnen zonder opstoppingen.

Afname van het aantal Mbits per maand wordt via de 95%-formule berekend (valt buiten de scope van deze pagina) en is dus afhankelijk van hoeveel rijstroken er waren in de piekmomenten. Afname van GB's per maand is simpeler: hoeveel auto's zijn er langsgereden?

 

Dataverkeer leveren we altijd in goede hoeveelheden mee met onze servers/accounts. Het tarief van dataverkeer is afhankelijk van het product, maar, is nooit duur te noemen.

 


 

Standaard eigenschappen
  Mogelijkheden
Alle het Dataverkeer bij Vellance worden voorzien van:  

Bovenop dataverkeer zijn ook uitbreidingen en/of de volgende extra diensten af te nemen:

Afname per GB of per Mbit mogelijk

 

Huur / koop servers en virtual servers en shared hosting

2 x montage 1Gbit uplink

 

Domeinnamen / domeinnaam bemiddeling/advies

Al het dataverkeer wordt door Vellance zelf gerouteerd

 

SLA's managed en 24/7

IPv4 en IPv6 mogelijk  

Losse beheersuren

     

Backups en backup testing & duplicating services

     

Vellance control panel

      IP Adressen (IPv4 en IPv6)
     

Storage producten (central / shared)

     

Consultancy / workshops

     

Load tests / stress tests

     

Migraties

     

SSL Certificaten

     

Firewalling

     

Intrusion & Detection systems (IDS / IPS)

     

Virusscanner / spamfilter / greylisting

     

Fallback mail service (BSMTP)

     

Connectivity: Virtual Private Network, networking

 


 

Meer informatie?

Neem dan contact met op ons via sales@vellance.com en/of bel +31 (0)20 489 2455. Al onze gegevens vindt u bovendien op onze contactpagina.