Domein forwarding/redirect
Gratis beschikbaar bij afname van domeinnamen
Informatie aanvragen


Domein forwarding

Domein forwarding, oftewel, het koppelen van een of meerdere domeinen naar een ander domein. In essentie is het niets meer en niets minder als het "doorsturen" van domeinen. Het betreft hier een handige en eenvoudige dienst die Vellance gratis biedt bij uw bij ons lopende domeinregistratie(s).

 

Er zijn 2 soorten forwards mogelijk:

  1. Een domein forward (URL forward).
  2. Een domein redirect (URL redirect).

Forward: is dat uw domein verwijst naar een website die elders staat, zonder dat bij het intikken van de verwijzende domein veranderd in beeld. Dit heeft als voordeel dat het voor de bezoeker helder is welk domein hij/zij heeft ingetypt, aangezien deze in de browser-adresbalk gewoon blijft staan. Echter, als men een bestand direct probeert te benaderen (zoals www.domein.nl/contact.html) lukt dit niet omdat het bestand domweg niet beschikbaar is onder dit domein.

 

Redirect: de bezoeker tikt de domeinnaam in, en vervolgens wordt er "geredirect" naar een andere website, en de domein in de browser veranderd mee. Nadeel is dat dit soms wat verwarring kan opleveren voor de bezoeker.

 

Het voordeel van een forward of redirect haalt u met name als u vele hoeveelheden domeinen wilt koppelen aan 1 website, zonder hiervoor allemaal aparte accounts voor te voeren. Dit kan u aanzienlijk in kosten schelen.

 

Een extra voordeel kan zijn dat u veelvuldig domeinnamen met een andere extensie, zoals .be, .com, .net en .org, kunt registreren en deze forwarden. Dit puur om te voorkomen dat concurrerende websites de domeinnamen vastleggen en dat er naamsverwarring ontstaat. Het  vastleggen van domeinen met spelfouten (om zgn. typo's af te vangen) en extra extensies wordt met name gedaan door ondernemingen en organisaties met drukbezochte websites.


In het Vellance control panel kunt u overigens uiteraard ook zelf alle forwards geheel naar eigen wens inrichten.

 


 

Standaard eigenschappen
  Mogelijkheden
Alle domein forwards bij Vellance worden voorzien van:  

Naast de hiergenoemde domein forwarding zijn ook uitbreidingen en/of de volgende extra diensten af te nemen:

Beheer van forwards/redirects via ons control panel

 

Domeinregistraties

Gratis als ondersteunende dienst beschikbaar

 

Shared hosting account / e-mail hosting account

Support / advies

 

E-mail forwarding.

 


 

Meer informatie?

Neem dan contact met op ons via sales@vellance.com en/of bel +31 (0)20 489 2455. Al onze gegevens vindt u bovendien op onze contactpagina.